Behandeling

De ingreep gebeurt ambulant in onze Oogkliniek onder plaatselijke verdoving, en duurt ongeveer 90 tot 120 minuten, afhankelijk van de uitgebreidheid en de toegepaste techniek.

De dag van de operatie komt u in relaxe kledij naar onze oogkliniek. U brengt die dag best geen dagcreme of fond de teint, noch make-up aan. Indien u wat nerveus bent, krijgt u een extra rustgevend pilletje.

Eerst wordt uw gezicht zorgvuldig ontsmet en met steriele doeken afgedekt. Er wordt geen doek over mond en neus gelegd, zodat u steeds vrij kan blijven ademen. De oogleden worden grondig verdoofd met een onderhuidse injectie.

De walletjes onder de ogen worden gecorrigeerd door het verwijderen van het overtollige vet. Indien de huid van de onderste oogleden nog mooi strak is, is het meestal voldoende om het vet langs het slijmvlies van de binnenzijde van het ooglid te verwijderen. De inwendige wonde geneest zonder hechtingen in enkele dagen tijd en er is dus geen uitwendig litteken. Meestal is het echter nodig om de huid van de onderste oogleden ook een beetje aan te spannen, omdat die wat slapper geworden is. Dan wordt via een insnede juist onder de wimperlijn het overtollige vet verwijderd, waarna de huid nauwkeurig wordt aangespannen. We gebruiken hiervoor het Ellman radiochirurgie toestel, dat tegelijkertijd in de huid snijdt en de bloedvaatjes toeschroeit, zodat het bloeden beperkt blijft. De huid wordt dichtgehecht met fijne draadjes, die na 1 week worden verwijderd.

ooglidchirurgie