Behandeling

De ingreep gebeurt ambulant in het door het RIZIV erkende Extramuraal Centrum Oogkliniek Antwerpen te Berchem. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving, en duurt ongeveer 30 tot 90 minuten, afhankelijk van de uitgebreidheid en de toegepaste techniek. De dag van de operatie komt u in relaxe kledij naar onze oogkliniek. U brengt die dag best geen dagcrème of fond de teint, noch make-up aan. Indien u wat nerveus bent, krijgt u een extra rustgevend pilletje.

Eerst wordt uw gezicht zorgvuldig ontsmet en met steriele doeken afgedekt. Er wordt geen doek over mond en neus gelegd, zodat u steeds vrij kan blijven ademen. De oogleden worden grondig verdoofd met een onderhuidse injectie.

De afhangende bovenste oogleden worden gecorrigeerd door de overtollige huid en onderliggende spier te verwijderen. Indien het ooglid uitpuilt door onderliggend vet, dan wordt dit ook meteen verwijderd. We gebruiken hiervoor het Ellman radiochirurgie toestel, dat tegelijkertijd in de huid snijdt en de bloedvaatjes toeschroeit, zodat het bloeden beperkt blijft. Nadien wordt de huid dichtgehecht met fijne draadjes, die na 1 weekje worden verwijderd.

ooglidchirurgie