Wie kan geholpen worden?

Alle patiënten van minimum 18 jaar met een stabiele refractieafwijking kunnen worden geholpen. (Een toename van maximum 0,25 dioptrie per jaar wordt als stabiel aanzien). 

Algemene aandoeningen of gebruik van medicatie die de wondgenezing belemmeren (suikerziekte, cortisone gebruik) kunnen een tegenaanwijzing zijn voor een laserbehandeling. 

Met onze nieuwste Excimer- en Femtosecond-lasers van ZEISS kan zowel myopie, hypermetropie als astigmatisme gecorrigeerd, alsook de combinaties ervan. Ook de aberraties van het oog kunnen, indien nodig, gelijktijdig worden verbeterd. 

  • De kleinere tot gemiddelde afwijkingen worden veelal behandeld met de SMILE of de FEMTOLASIK methode. 
  • Is het hoornvlies onvoldoende dik dan wordt de oppervlakkige behandeling verkozen: de SURFACE ABLATION (EPILASIK, LASEK of PRK).  Dit is o.a. dikwijls het geval bij sterkere myopie, zeker wanneer deze samengaat met een grotere pupildiameter.
  • Is de refractieafwijking te groot en/of het hoornvlies te dun, dan wordt gekozen om een kunstlens in te planten, meestal als extra lensimplant (Artiflex of ICL). 
  • Indien ook de leeftijdsgebonden presbyopie dient opgevangen te worden, is er keuze tussen een laserbehandeling LBV (Laser Blended Vision) en de PRELEX ingreep (pre-cataract-lens-exchange). 
  • Voor de allergrootste afwijkingen (15 dioptrie) worden soms combinaties toegepast van lensimplant en lasertherapie (BIOPTICS).