Praktisch

 • Vooraleer kan beslist worden welke behandeling het meest aangewezen is, moet een zeer grondig “prerefractief” oogonderzoek gebeuren in onze Oogkliniek.  
  Zachte contactlenzen dienen minimum 2 volle dagen van tevoren uitgelaten. Halfharde lenzen min. 2 weken en harde lenzen min. 2 maand. Wel kan tijdelijk worden overgeschakeld op zachte lenzen.
  Een dergelijk onderzoek neemt meer dan 1 uur in beslag en dient telefonisch van tevoren afgesproken.  Het is beter om de eerste uren na dit onderzoek niet zelf een wagen te besturen. Een minder grondig “oriënterend” oogonderzoek kan sneller gebeuren en geeft meestal reeds de juiste richting aan, maar dient dan dikwijls aangevuld met het eigenlijke prerefractief onderzoek op latere datum.
 • De Excimer- en/of Femtosecond-laserbehandelingen gebeuren in het Lasercentrum van de “Belgian Excimer Laser Society” (BELS), de refractieve lensimplantaties gebeuren in het door het RIZIV erkende Extramuraal Centrum Oogkliniek Antwerpen te Berchem.
 • De verdoving gebeurt standaard enkel door oogindruppeling. Nerveuze patiënten kunnen tevoren een kalmerend tabletje krijgen. Zowel laser als lensimplantatie zijn pijnloos en duren hooguit een kwartiertje per oog.
  De Laserbehandelingen gebeuren meestal aan beide ogen tegelijk. Bij lensimplantaties is het veiliger om de ingrepen te spreiden over 2 verschillende dagen. 
  In alle gevallen is het veiliger om onmiddellijk na een behandeling niet zelf uw wagen te besturen. Nadien dient een ontsmettende oogindruppeling gedurende verschillende weken gebruikt te worden, om infecties en uitdrogen te voorkomen. In principe plannen wij een controle na 1 dag, 1 week, 1 maand en na 1 jaar.